Luxe Expeditie Cruises - Brasschaat Travel - Favicon.ai

Luxe Expeditie Cruises

by Brasschaat Travel

Op expeditie cruise naar Northwest Passage

Al sinds de 15e eeuw houdt de Northwest Passage ontdekkingsreizigers in de ban. Op luxe expeditie cruise door de Northwest Passage beleef je een groots avontuur langs de Noordwestelijke Doorvaart.

Wat kan je verwachten

op expeditie cruise naar Northwest Passage

∙ De ontdekkingsreizigers achterna
∙ Majestueuze ijsberen
∙ Walrussen, muskusossen, beloega’s …
∙ Ruim 400 jaar exploratie geschiedenis
∙ Devon Island, Beechey Island …
∙ Ontmoeting met Inuit gemeenschappen
∙ Weergaloze natuur, ijsbergen en gletsjers

Reisinformatie over Northwest Passage

Luxe expeditie cruise Northwest Passage

Een noordelijke zeeroute tussen West-Europa en Azië, Europese ontdekkingsreizigers droomden er al van sinds de 15e eeuw. Dergelijke vaarroute een maandenlange omweg besparen rond de Kaap de Goede Hoop in Afrika of Kaap Hoorn aan het zuidelijke puntje van Zuid-Amerika. Maar de periode tussen de eerste zoektocht naar de legendarische doorgang en de uiteindelijke eerste succesvolle oversteek bestrijkt ruim 400 jaar.

Vandaag kan je de Northwest Passage oversteken tijdens een luxe expeditie cruise. Op expeditiecruise door deze Noordwestelijke Doorvaart beleef je een onvergetelijke reis. Onderweg maak je bijzondere excursies langs de Ilulissat ijsfjord, Unesco Werelderfgoed en de eenzame graven van de gedoemde Franklin expeditie op Beechey Island. Andere hoogtepunten op Northwest Passage expeditie cruise: de oude Thule nederzettingen op Devon Island en een ontmoeting met Inuit gemeenschappen zoals in Cambridge Bay in Nunavut.

Wilde dieren van de Northwest Passage

Op luxe expeditie door de Northwest Passage vallen heel wat bijzondere wilde dieren te spotten. Tot het opmerkelijke wildlife in deze regio behoren onder andere ijsberen, walrussen, beloega’s, baardrobben, kariboes, muskusossen en poolvossen.