Luxe Expeditie Cruises - Brasschaat Travel - Favicon.ai

Luxe Expeditie Cruises

by Brasschaat Travel

Op expeditie cruise naar Spitsbergen

Op luxe expeditie cruise naar Spitsbergen beleef je het dichtstbijzijnde arctische avontuur. Zet koers naar de wilde ijsberen en de fjorden op avontuurlijke luxe cruise naar het Hoge Noorden.

Wat kan je verwachten

op expeditie cruise naar Spitsbergen

∙ IJsberen in real life
∙ Walrussen
∙ Cruisen door het pool- en pakijs
∙ Ongelofelijke ijsbergformaties
∙ Papegaaiduikers
∙ Walvissen
∙ Fjorden

Reisinformatie over Spitsbergen

Luxe expeditie cruise Spitsbergen

Ergens in de hoge arctische regio tussen 74° en 81° noorderbreedte ligt Spitsbergen – ook wel Svalbard – op je te wachten. Licht het anker in Longyearbyen en vaar de wildernis in. Op luxe expeditie cruise naar Spitsbergen beleef je het dichtstbijzijnde arctische avontuur. 

Spitsbergen vormt een verbluffend landschap van uitgesneden ijsbergen, ingesloten valleien, kliffen en gletsjers. En terwijl witgestreepte bergen uit de diepe wateren oprijzen, maakt de omhullende mist de grens tussen land, zee en ijs steeds vager. Surrealistische schakeringen houden het menselijke oog voor de gek alsof het omliggende ijs om je heen danst. Een groep arctische stormvogels vergezelt je schip intussen door de mist.

Wilde dieren in Spitsbergen

Nooit ver weg voor wie goed oplet: de ijsbeer, heer en meester van de arctische regio. Horen ook in het rijtje indrukwekkende dieren tijdens je Spitsbergen expeditie cruise: poolvossen, spitsbergenrendieren, walrussen, zeehonden en walvissen. De blijvende twijfel of de dieren zich wel zullen laten zien en het daarmee gepaarde geduld … Het voegt alleen maar toe aan de magie van je Spitsbergen expeditiecruise. 

Behalve een lust voor het oog, laten ook de geluiden van het Hoge Noorden een diepe indruk na op je luxe expeditie cruise naar Spitsbergen. Zoals ijsschotsen die onder luid gekraak en geknal van de gletsjers afkalven. Of wanneer walvissen hun staart op het spiegelgladde water slaan. Indrukwekkend hoe dit symfonische orkest van de arctische wildernis de stilte van de poolwoestijn als enige durft te tarten.

De fjorden van Spitsbergen

De Kongsfjord, letterlijk ‘fjord van de Koning’, dankt zijn naam aan de opvallende bergen van ‘De Drie Kronen’ die de grenzen van Zweden, Denemarken en Noorwegen voorstellen. Bovenal staat de 26 km lange inham bekend om zijn twee actieve gletsjers Kongsvegen en Kronebreen. Andere bijzondere fjorden tijdens jouw luxe expeditiecruise naar Spitsbergen: Magdalenefjord, Liefdefjord, Hornsund, Krossfjord en Isfjord.