Luxe Expeditie Cruises - Brasschaat Travel - Favicon.ai

Luxe Expeditie Cruises

by Brasschaat Travel

De afgelegen kusten van Nieuw-Guinea & Indonesië

Rederij

28 mei - 12 juni 2024
VERTREK SYDNEY, AUSTRALIË
AANKOMST DARWIN, AUSTRALIË

Om een van de meest begeerde, afgelegen bestemmingen ter wereld te bereiken, is de Seabourn Pursuit gebouwd met de benodigde apparatuur en technologie om capabel te opereren, terwijl het de gasten een ervaring vol luxe comfort biedt waardoor reizigers niets tekortkomen.

Tijdens deze reis ontdek je de meest afgelegen kusten van Nieuw Guinea en Indonesië. Tussenstops zoals Honiara, Guadalcanal, Solomon Islands, Panapompom Island, Papua New Guinea, Misool, Yapap Lagoon, Indonesia en Gam Island, Indonesia staan op het programma!

De hoogtepunten van deze reis:

Sydney is een kosmopolitische, multiculturele stad omringd door gouden zandstranden, werelderfgoedgebieden, weelderige nationale parken en geprezen wijnstreken. Sydney dankt veel van zijn pracht aan zijn magnifieke haven. Aankomen per schip geeft een ongeëvenaarde indruk, waarbij de beroemde bezienswaardigheden van de stad worden getoond: de dramatische witte zeilen van het iconische Opera House en de gevierde Harbour Bridge die hoog boven de skyline uittorent.

De Salomonseilanden, een soevereine natie verspreid over de Stille Oceaan, vormen een archipel van rustige schoonheid en rijke geschiedenis. Dehoofdstad, Honiara, ligt op het eiland Guadalcanal.

De eilanden, ontstaan door vulkanische activiteit, stralen een serene sfeer uit, waar hun ongerepte wildernis een mozaïek is van mangroves, lagunes, tropische eilandjes en weelderige bossen. De echo’s van de Tweede Wereldoorlog galmen door de overblijfselen verspreid in de jungle, terwijl de traditionele cultuur bloeit in dorpen met bladhutten.

Honiara, de thuisbasis van ongeveer 65.000 inwoners, vormt het hart van de Salomonseilanden en herbergt veel van de belangrijkste overheidsgebouwen en instellingen van de natie. De stad is goed verbonden, met de Internationale Luchthaven van Honiara (voorheen Henderson Airport) en de zeehaven van Point Cruz als poorten naar de wereld, terwijl de Kukum Highway zich een weg baant door de stad.

Genesteld in de Louisiade-archipel van Papoea-Nieuw-Guinea, maakt Panapompom deel uit van de betoverende Deboyne-eilanden. Omgeven door de rustige wateren van de Deboyne Lagune en een beschermend rif, is het een eiland versierd met weelderige bossen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het eiland kort bezet door Japanse troepen voordat ze zich terugtrokken, en het achter lieten onder het waakzame oog van Australische en Amerikaanse patrouilles.

Misool, verscholen in de Yapap Lagune in de regio Raja Ampat in Indonesië, is een betoverend en afgelegen eilandparadijs. Gekenmerkt door zijn kalksteenformaties, ongerepte koraalriffen en weelderige mangrovebossen, is Misool een toevluchtsoord voor biodiversiteit, zowel boven als onder de waterlijn. Onder zijn turquoise wateren worden duikers en snorkelaars getrakteerd op een caleidoscoop van zeeleven, waaronder levendige koraaltuinen, rifhaaien, manta’s en een overvloed aan kleurrijke vissoorten. De terrestrische schoonheid van het eiland is even fascinerend, met verborgen lagunes, zeegrotten en afgelegen stranden die wachten om ontdekt te worden.

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Over de bestemming