Luxe Expeditie Cruises - Brasschaat Travel - Favicon.ai

Luxe Expeditie Cruises

by Brasschaat Travel

Spitsbergen, Groenland en Ijsland

Rederij

Bestemming(en)

van 22.7.2024 tot 5.8.2024
Van Oslo naar Reykjavik

Vanuit het hoge Arctische Longyearbyen, ontdek je de Svalbard-archipel met zijn uitgehouwen gletsjers, torenhoge kliffen en pakijs. Verbaas je over het unieke landschap en zoek Arctische dieren, waaronder de ijsbeer. De oostkust van Groenland is ’s werelds grootste nationale park en fjordensysteem. Je vaart langs ongerepte gletsjers en bulderende watervallen, voordat je je buitengewone reis eindigt in het Land van Vuur en IJs.

Je reis vol verwondering begint wanneer je van Oslo naar Longyearbyen vliegt, waar de bemanning van de Scenic Eclipse je warm zal verwelkomen zodra je aan boord stapt. Longyearbyen is de hoofdstad van de Noorse Svalbard-archipel, gelegen op het belangrijkste eiland van Svalbard, en is de noordelijkste territoriale hoofdstad op aarde.

De afgelegen wildernis van Svalbard staat bekend als een poolwoestijn, omringd door ruige gletsjers, bevroren tundra en rotsachtige bergpieken. Vanwege de buitengewone aard van de regio is het vaar- en expeditierooster flexibel. Uw ervaren kapitein en ontdekkingsleider zullen hun expertise gebruiken om deze sectie van uw reis van dag tot dag te plannen, gebruikmakend van de lange daglichturen, weersomstandigheden en ijsomstandigheden om u de best mogelijke ervaring te bieden in dit buitengewone deel van de wereld. Uw Scenic Eclipse-reis vaart op het beste moment om wilde dieren te spotten, en er zullen volop kansen zijn om de dominante roofdieren van de regio, waaronder de ijsbeer, te zien. Mariene soorten in het gebied zijn onder andere de zorgvuldig beschermde walrus met zijn kenmerkende slagtanden en verschillende walvissoorten. Ooit bijna tot uitsterven gejaagd in een gebied dat nu is omgetoverd tot een toegewijd natuurbeschermingsgebied, zullen uw ontmoetingen met deze reuzen van de zee een kostbare herinnering zijn. Bovendien maakt het verrassend milde klimaat het de perfecte Arctische locatie voor een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder zeevogels, zeehonden, de poolvos en rendieren. Zorg ervoor dat u altijd uw verrekijker bij de hand hebt. Enkele mogelijke aanmeerplaatsen die u kunt bezoeken, zijn onder andere Ny Ålesund, de thuisbasis van ’s werelds noordelijkste postkantoor, rijk aan geschiedenis, het natuurreservaat Noord-Oost Svalbard met de hoogste populatie ijsberen en walrussen, en het nationaal park Noordwest-Spitsbergen, waar u prachtige fjorden en de enorme Monaco-gletsjer zult verkennen.

 

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Over de bestemming

op expeditie cruise naar Spitsbergen

Op luxe expeditie cruise naar Spitsbergen beleef je het dichtstbijzijnde arctische avontuur. Zet koers naar de wilde ijsberen en de fjorden op avontuurlijke luxe cruise naar het Hoge Noorden.