Luxe Expeditie Cruises - Brasschaat Travel - Favicon.ai

Luxe Expeditie Cruises

by Brasschaat Travel

Greenland Explorer

De ongerepte wildernis van Zuid-Groenland biedt enkele van de meest spectaculaire en onaangetaste landschappen op aarde, gecombineerd met een rijke cultuur, geschiedenis en zelden geziene geologie. Ontdek natuurlijke wonderen, wildlife, majestueuze fjorden en spectaculaire gletsjers aan boord van de Scenic Eclipse.

Rederij

Bestemming(en)

23.8.2024 tot 6.9.2024
Van Reykjavik naar Copenhagen
15 dagen

Scenic highlights voor deze cruise: Aan boord is plaats voor maximaal 200 gasten om de landingen in Antarctica of het Arctisch gebied te maximaliseren. Er is ook een team van  zo’n 20 specialisten aan boord: het Polar Discovery Team, die je zullen begeleiden. Ze zullen boeiende lezingen geven en een educatief programma aanbieden met experts aan boord. Onze Scenic Discovery-excursies worden uitgevoerd met behulp van Zodiac-boten, en we bieden een volledig kajakprogramma en de mogelijkheid om te suppen. Bij aankomst ontvang je een gratis expeditieparka en een waterfles, en je kunt speciale polar boots gebruiken om comfortabel te genieten van je avontuur.

DAG 1: Reykjavík, Iceland | Welkom in Reykjavík, waar je aan boord gaat van de Scenic Eclipse om je ontdekkingsreis te beginnen naar ’s werelds grootste eiland – Groenland.

DAG 2 : Dynjandi (Fjallfoss) | Afhankelijk van het weer bezoek je vandaag het juweel van de Westfjorden. De meest afgelegen waterval of ook wel de neerstortende bruidssluier genoemd. Bestaande uit zeven watervallen, is het een van de mooiste watervallen in IJsland.
DAG 3: Zeedag | We varen vandaag van IJsland over de Straat van Denemarken naar de oostkust van Groenland. Het Discovery Team zal je betoveren met hun kennis en passie voor deze regio. Vanaf het balkon van je suite, speur je de horizon af met de meegeleverde verrekijker om walvissen te spotten.
DAG 4:  Fridtjof Nansen Halvø | In tegenstelling tot de rest van Groenland, is de gemeente Sermersooq, waar het schiereiland Fridtjof Nansen zich bevindt, vlak en ononderbroken, met het prachtige Groenlandse IJsveld dat helemaal tot aan de kust stroomt.
DAG 5: Skjoldungen Fjord | Gletsjers die afkalven, rivieren die stromen, imposante rotswanden en kleurrijke bossen, de Skjoldungen Fjord is spectaculair. Vaar aan boord van de Scenic Eclipse tussen de talloze ijsbergen door en leer over de archeologische overblijfselen die in deze regio zijn gevonden, wat aangeeft dat hier meer dan 4.000 jaar geleden mensen leefden.
DAG 6: Cruising Prince Christianssund | Een adembenemend, natuurlijk gevormd pad dat het vasteland scheidt van de eilanden van Kaap Vaarwel, is Prins Christianssund. Een van de meest schilderachtige waterwegen van Groenland. Met een lengte van meer dan honderd kilometer en omgeven door prachtige gletsjers en granieten kliffen, is deze smalle doorgang alleen toegankelijk tijdens de zomer, wanneer de grootste ijsblokkades smelten. De Scenic Eclipse brengt je dicht bij de imposante gletsjers, enorme ijsbergen en majestueuze pieken voor onvergetelijke foto’s.
DAG 7: Narsaq | De meest opvallende agrarische stad, gelegen aan de rand van een fjord, is Narsaq bekend om zijn Groenlandse ‘cowboys’ en is een regio met weelderig landbouwgebied waar schapenfokkerij en veeteelt plaatsvinden.
DAG 8:  Paamiut (Frederikshåb) |Dierenliefhebbers zullen in hun nopjes zijn, met maar liefst 20 verschillende walvissoorten die het gebied frequent bezoeken, en een overvloed aan valken. Blijf uitkijken naar de witstaartarend, bekend als Nattoralik, waarvan gezegd wordt dat het geluk brengt aan iedereen die hem spot.
DAG 9: Nuuk (Godthåb) | Nuuk betekent ‘hoofdland’ of ‘kaap’ in het Groenlands. Als hoofdstad en de grootste stad in Groenland is Nuuk door de eeuwen heen bewoond door vele kolonisten, maar de huidige stad werd pas in 1728 gesticht. Een rondleiding door de pittoreske Oude Haven onthult geschiedenis en tradities die nog steeds levendig aanwezig zijn.
DAG 10: Evighed Fjord | Dwaal door de Evighed Fjord, ofwel de “Eeuwigheidsfjord”, en luister terwijl stukken ijskap afbreken en in het water storten. Staar omhoog naar de hoogste bergen in West-Groenland en kijk hoe de mist om hen heen dwarrelt.
DAG 11: Ilulissat | Ilulissat is vernoemd naar het Inuit-woord voor ‘ijsbergen’. Voorheen heette de stad Jakobshavn, en staat ze vooral bekend om het grote aantal ijsbergen dat afbreekt van de nabijgelegen Ilulissat IJsfjord, waarin een van ’s werelds snelst bewegende en meest actieve gletsjers jaarlijks 46 kubieke kilometer ijs afkalft. Luister naar het rommelende geluid in de verte van ijsbergen die afbreken van de Sermeq Kujalleq-gletsjer.
DAG 12: Upernavik | De Upernavik-archipel, ook wel bekend als de baai van eilanden en ijs, is een stad met slechts 1.100 inwoners en bevindt zich in het pittoreske Archipelago, bestaande uit meer dan 100 rotsachtige eilanden. Officieel gesticht in 1772, was dit gebied eerder verkend door Inuit-jagers. In 1824 werd ook een Viking-runensteen ontdekt bovenop Kingittorsuag, een eiland ongeveer 20 km ten noorden van Upernavik, en deze is gedateerd rond het midden van de 13e eeuw.
DAG 13: Disko Bay | Beroemd om zijn ongerepte ijsbergen en prachtige gletsjers, sta op het observatieterras of op je eigen balkon en luister naar het opmerkelijke geluid van een kalvende gletsjer dat over de fjord weerklinkt.
DAG 14: Sisimiut | Sisimiut is de op een na grootste stad in Groenland en betekent ‘de mensen die leven op een plek waar vossen hun holen hebben’. Wandel langs de kleurrijke huizen om een van de meest uitgestrekte en prachtige achterlandgebieden in Groenland te verkennen.
DAG 15: Kangerlussuaq > Copenhagen | De cruise eindigt vanochtend in Kangerlussuaq.

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Over de bestemming

op expeditie cruise naar Groenland

Ontdek Groenland en zijn ongerepte schoonheid tijdens een adembenemende luxe expeditie cruise. Een avontuurlijke luxe cruise naar het grootste eiland ter wereld.