Luxe Expeditie Cruises - Brasschaat Travel - Favicon.ai

Luxe Expeditie Cruises

by Brasschaat Travel

Iceland in Depth

Rederij

Bestemming(en)

van 05.08.2024 tot 14.08.2024
Van Reykjavik naar Reykjavik

Er zijn weinig plekken in de wereld die boeiender zijn dan IJsland. Eigenzinnig en meeslepend, dit unieke eiland staat bekend om zijn adembenemende vulkanische schoonheid en mythische verhalen.

Tijdens je rondreis ontdek je deze betoverende bestemming vanuit een ander perspectief aan boord van de Scenic Eclipse. Verken gletsjers en vulkanen, dompel je onder in de kenmerkende IJslandse cultuur en geniet van de overvloed aan buitenaardse bezienswaardigheden. De IJslands magische aantrekkingskracht zal je in een mum van tijd betoveren.

De hoogtepunten van deze reis:

Ísafjörður : Gekenmerkt door diepe, blauwe fjorden, gescheiden door platte bergtoppen, is Ísafjörður de grootste nederzetting in de Westfjorden van IJsland. Verken afgelegen IJsland vanuit een van de meest prachtige steden in het land, met oude houten huizen en architectuur. Boordevol wilde dieren, houd je ogen open voor vogels en poolvossen op de kliffen, zeehonden aan de kust en walvissen die in de omliggende oceaan vertoeven.

Sauðárkrókur : De gezellige stad Sauðárkrókur ligt in een vallei langs de zuidwestelijke oever van de Skagafjörður Fjord. Hoewel Sauðárkrókur officieel werd gesticht in 1871, is het verbonden met geschiedenis die teruggaat tot de oude Grettir’s Saga. Het charmante stadscentrum zal je verwelkomen terwijl je door de kleine verzameling karakteristieke, traditionele gebouwen wandelt, waar het verleden lijkt te herleven.

Húsavík : Gelegen aan de rand van Shaky Bay, heeft Húsavík een lange geschiedenis en herbergt het het eerste huis van IJsland, gebouwd in het jaar 860 door een Zweedse Viking. Vaak aangeduid als de walvishoofdstad van IJsland, zijn er tot wel 23 verschillende walvissoorten in de buurt gespot, waaronder ’s werelds grootste zoogdier, de blauwe walvis. Met zijn kleurrijke huizen, unieke musea en prachtige pieken aan de overkant van de baai, is het een van de mooiste vissersdorpen in het noordoosten.

Grímsey Island: Grímsey Island is een klein eiland ten noorden van het vasteland van IJsland, de thuisbasis van slechts 100 mensen en één miljoen zeevogels. Ze nestelen op de hoge kliffen die het hele eiland omringen, en het gekwetter van de zeevogels is hier voortdurend, vooral tijdens de 24 uur zonneschijn in de zomer. Dit groene, grasrijke eiland doorkruist de poolcirkel, waardoor je de kans hebt om er overheen te lopen, van het zuiden naar het noorden.

Seyðisfjörður : Seyðisfjörður ligt aan de monding van een prachtige fjord en vormt het hart van cultuur, erfgoed en gastvrijheid in Oost-IJsland. Het stadscentrum staat bekend om zijn 19e-eeuwse houten huizen, hoog gelegen aan de rand van de lagune, als een “parel ingesloten in een schelp”. Omringd door neerstortende watervallen en met sneeuw bedekte bergen, zwervende rendieren en bruinvissen die de kusten bezoeken, een bloeiende kunstscene en de charme van een kleine stad, zul je al snel ontdekken waarom deze unieke locatie een must-see is in IJsland.

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Over de bestemming

op expeditie cruise naar IJsland

Op luxe expeditie cruise naar IJsland ontdek je de ongerepte schoonheid van het land van vuur en ijs. Bereid je voor op een avontuurlijke luxe cruise vol geisers, bijzondere vogels en andere natuurlijke wonderen.